Klachten

Bij achillespeesklachten ervaar je pijn in de pees die net boven je hielbeen (je hak) loopt. Achillespeesklachten zijn een van de meest voorkomende klachten tijdens wandelen of hardlopen. De klachten ontstaan vaak geleidelijk als gevolg van langdurige overbelasting.

Klik hier voor meer informatie over achillespeesklachten, wat je er zelf aan kunt doen en hoe wij je kunnen helpen.

Artrose is een aandoening waarbij de kwaliteit van je kraakbeen minder wordt. Bij artrose kun je last hebben van pijn, stijfheid, moeite met alledaagse bewegingen of een beperking in beweeglijkheid.

Klik hier voor meer informatie over artrose, wat je er zelf aan kunt doen en hoe wij je kunnen helpen.

COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Bij COPD is er sprake van chronische bronchitis  en longemfyseem. Bronchitis is een ontstekingsreactie van de luchtwegen waarbij meer slijm aangemaakt wordt. Het slijm zorg voor een vernauwing van de luchtwegen waardoor ademhalen moeizaam gaat. Bij longemfyseem zijn de longblaasjes kapot of beschadigd. De uitwisseling van zuurstof en kooldioxide in de longen is hierdoor minder goed mogelijk. 

Klik hier voor meer informatie over COPD, wat je er zelf aan kunt doen en hoe wij je kunnen helpen.

Pijn die er kort is, heeft vaak een duidelijke oorzaak. Bijvoorbeeld dat uw lichaam beschadigd of overbelast wordt. Zoals een wond, ontsteking of ziekte. Dit noemen we acute pijn. Hoe lang deze pijn duurt, hangt af van de oorzaak. Nadat deze oorzaak is behandeld, genezen of verdwenen stopt deze pijn.  

Wanneer de pijn aanwezig blijft terwijl het lichaam al genezen had moeten zijn, of wanneer er geen duidelijke oorzaak voor de pijn is noemen we dit chronische pijn.  

Klik hier voor meer informatie over chronische pijn, wat je er zelf aan kunt doen en hoe wij je kunnen helpen.

CVA en beroerte zijn verzamelnamen voor een herseninfarct en een hersenbloeding. Bij een CVA (cerebro vasculair accident) of beroerte gaat er iets mis met de bloedtoevoer van een deel van je hersenen. Hierdoor ontstaat vaak blijvende schade. Denk hierbij aan:

  •  verminderde evenwichtsreacties;
  •  verhoogde weerstand van spierspanning;
  •  spierzwakte en verlies van willekeurige bewegingen;
  •  verminderde rompstabiliteit;
  •  verminderde conditie / uithoudingsvermogen;
  •  structurele vermoeidheid;
  •  overgevoeligheid voor prikkels in je omgeving.

Klik hier voor meer informatie over CVA, wat je er zelf aan kunt doen en hoe wij je kunnen helpen.

Bij nekklachten kun je pijnklachten hebben in het gebied tussen je schedelrand en de bovenkant van je schouderbladen. Nekklachten kunnen gepaard gaan met klachten in de schouder, arm of je hoofd. Naast nekpijn kun je ook last hebben van een bewegingsbeperking in je nek of schouders, een stram gevoel of duizeligheid. 

Klik hier voor meer informatie over nekklachten, wat je er zelf aan kunt doen en hoe wij je kunnen helpen.

Bij rugpijn heb je pijnklachten in je lage rug, in het gebied tussen je onderste ribben en je bekken. Naast je rug kan de pijn ook ‘uitstralen’ in je bil, heup of een deel van je been.

Klik hier voor meer informatie over rugklachten, wat je er zelf aan kunt doen en hoe wij je kunnen helpen.

Bij schouderklachten heb je pijn in of rond je schouder. De pijn kan doorstralen naar de bovenarm tot aan de elleboog.

Klik hier voor meer informatie over schouderklachten, wat je er zelf aan kunt doen en hoe wij je kunnen helpen.

De ziekte van Parkinson belemmerd je steeds meer in je dagelijks functioneren. Naast medicatie en operatieve ingrepen, helpen fysiotherapie en ergotherapie je om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven.

Klik hier voor meer informatie over de ziekte van Parkinson, wat je er zelf aan kunt doen en hoe wij je kunnen helpen.