Hoofdpijnklachten

Wist je dat, na verkoudheidsklachten, hoofdpijn de meest genoemde klacht bij de huisarts is? We hebben er allemaal wel eens last van en gelukkig gaat het meestal vanzelf over. Sommige vormen van hoofdpijn kunnen echter lang aanhouden en je flink belemmeren in je werk, studie, sporten of activiteiten met je vrienden. Dan zijn er ook nog eens een hoop verschillende vormen van hoofdpijnklachten, met verschillende oorzaken, of soms zelfs helemaal geen duidelijke oorzaak. Kortom, een hele puzzel.

De manueel therapeuten van Fysiotherapie Leonardus puzzelen graag met je mee! Met een uitgebreide screening proberen we eerst uit te sluiten dat de hoofdpijn een gevolg is van een ander gezondheidsprobleem. Vervolgens gaan we samen met jou kijken of en hoe de klachten te verlichten of zelfs te verhelpen zijn. Zo kan manuele therapie een oplossing bieden bij spanningshoofdpijn, inspanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en sommige vormen van migraine klachten.

Vaak al na één behandeling effect
Effectief in de behandeling van chronische pijnklachten
Bij o.a. spierspanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en vormen van migraine 

Maak direct zelf een afspraak

Onze fysio- en ergotherapeuten helpen je snel je klachten te verminderen. Dus waar wacht je nog op?

Fysiotherapie in Helmond

Hoofdpijn wordt gedefinieerd als ervaren pijnklachten boven de orbitomeatale lijn (lijn tussen oog en oor).

Hoofdpijn is de meest voorkomende neurologische aandoening en een van de meest geziene klachten door de huisarts. Bekende vormen van hoofdpijn zijn tension type headache (spierspanningshoofdpijn), cervicogene hoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn.

Hoofdpijn kan veel verschillende oorzaken hebben. De fysiotherapeut brengt in kaart welke factoren mogelijk een rol spelen en of deze te beïnvloeden zijn middels behandeling. Zeker bij tension type headache (spierspanningshoofdpijn), cervicogene hoofdpijn (blokkering nekwervels) en sommige vormen van migraine kan fysiotherapie helpen om klachten te verminderen en verhelpen. Denk hierbij aan oefentherapie ter versterking van de nekspieren of beweeglijkheid van de nek. Daarnaast zal de therapeut aandacht hebben voor factoren als stress, de nachtrust en beweeggedrag. Dit zijn allemaal beïnvloedbare factoren die een rol kunnen spelen in het ontstaan en in stand houden van hoofdpijnklachten.

Ben je jonger dan 18 jaar, dan ben je voor fysiotherapie verzekerd in je basisverzekering. Als je ouder bent dan 18 jaar, heb je een aanvullende verzekering nodig. Ieder pakket heeft andere voorwaarden. 

Neem voor meer informatie contact op met je zorgverzekeraar, of bel even met Fysiotherapie Leonardus. Wij kijken graag met je mee. 

Ook wanneer je niet verzekerd bent voor geriatrie fysiotherapie, kun je terecht bij een fysiotherapeut bij hoofdpijnklachten. In dit geval hanteren wij een praktijktarief. Klik hier voor meer informatie.

Gespecialiseerde therapeuten

DSC_9227

Bram Habraken

Manueel Therapeut (MSc)
Hilde-van-den-Broek_v2

Hilde van den Broek

Master Manueel therapeut (MSc) en Bewegingswetenschapper (MSc)
Frank-Baggen_v2

Frank Baggen

Manueel therapeut (MSc) en Mulligan therapeut
gijs

Gijs Beesems

Manueel Therapeut (MSc)