Valpreventie

We worden allemaal steeds ouder. Ook blijven we steeds langer zelfstandig thuis wonen. Gelukkig maar, want ‘’zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens’’. Echter belandt er elke 4 minuten een 65-plusser op de spoedeisende hulp na een valongeval. En dit is slechts 10% van het totaal aantal valongevallen bij ouderen. Geen goede zaak, want de gevolgen van een val kunnen groot zijn. Denk hierbij aan de fysieke gevolgen, maar ook aan mentale gevolgen. Zo kan een val een aanslag zijn op je zelfstandigheid, zelfredzaamheid, je mobiliteit en als je pech hebt, ook nog eens op je portemonnee.

Het is dus belangrijk om bewust bezig te zijn met je veiligheid in je eigen omgeving. Ben je wel eens bezorgd om te vallen? Of ben je zelfs al eens gevallen en wil je een volgende val voorkomen? Ben je langzaam wat achteruit aan het gaan in je kracht en stabiliteit? Neem dan contact op met een valpreventie therapeut. Samen breng je de aanwezig valrisicofactoren in kaart brengen en kijk je hoe jouw persoonlijke situatie kan verbeteren; veiliger kan worden. Dit kan zijn door het krijgen van adviezen, maar ook door bijvoorbeeld een fysiotherapeutische behandeling gericht op het verlagen van het valrisico.

Specialist in de behandeling van valgevaar bij ouderen
Helpt je zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven
Adviseert gezinsleden en mantelzorgers 

Maak een afspraak voor een valanalyse

''Dankzij enkele kleine aanpassingen in de inrichting van mijn huis en een oefenprogramma bij de fysiotherpeut, voel ik me een stuk veiliger in mijn eigen woning''

– Hélène