Sportfysiotherapie

Sporten is super belangrijk! Sporten zorgt niet alleen voor een betere conditie en meer spierkracht, maar draagt ook bij aan een gezonde leefstijl, een goede nachtrust en verkleint de kans op allerlei vervelende ziektes.

Sportfysiotherapeuten verdiepen zich na de opleiding fysiotherapie in 3 of 4 jaar in allerlei sport- en beweegvormen, sportblessures en revalidatietechnieken om zo de expert in bewegen te worden.

Je sportfysiotherapeut helpt je wanneer een blessure maakt dat je even niet kunt sporten zoals je zou willen. Iedere blessure vergt een behandeling op maat om jou weer zo snel mogelijk op het sportveld, op de piste, in het zwembad, in het fitness centrum of thuis op de hometrainer te krijgen.

Specialist in de behandeling van sport gerelateerde klachten
Helpt je om zo snel mogelijk weer te kunnen sporten
Bij o.a. enkelklachten, knieklachten en schouderklachten

Maak direct zelf een afspraak

Onze fysio- en ergotherapeuten helpen je snel je klachten te verminderen. Dus waar wacht je nog op?

Fysiotherapie in Helmond

Sportfysiotherapie is een specialisatie in de fysiotherapie. Sportfysiotherapie richt zich op de behandeling van sport gerelateerde klachten. Sportfysiotherapeuten hebben een diepgaande kennis van anatomie, kinematica, pathologie, trainingsleer en fysiologische herstelprocessen en de gevolgen daarvan op een herstelproces.

Je hebt een bachelorsdiploma fysiotherapie nodig als je sportfysiotherapie  wilt gaan studeren. Iedere sportfysiotherapeut is dus ook fysiotherapeut. Sportfysiotherapeuten zijn de experts in onderbouwd klinisch redeneren, het maken van sportspecifieke bewegingsanalyses gericht op  sportrevalidatie 

De meest voorkomende sportblessures vinden plaats in de schouder, enkel/voet, heup/lies of knie. Hierbij kan het gaan om ”eenvoudige” spier- of peesklachten, maar ook om complexe sporttrauma’s. 

Sportfysiotherapeuten begeleiden ook een herstel na een operatie in deze regio’s. Hierbij is aandacht voor motorisch vaardigheden, kracht en lenigheid.

  •  Screening en diagnostiek bij uiteenlopende sportletsels.
  •  Het afnemen van diagnostisch onderzoek en performancetests.
  •  Het opstellen van een gespecialiseerd maatplan voor de  behandeling van (top)sporters.
  •  Begeleiding van sporters binnen een trainings- of wedstrijdsituatie.

Ben je jonger dan 18 jaar, dan ben je voor sportfysiotherapie verzekerd in je basisverzekering. Als je ouder bent dan 18 jaar, heb je een aanvullende verzekering nodig. Ieder pakket heeft andere voorwaarden. 

Neem voor meer informatie contact op met je zorgverzekeraar, of bel even met Fysiotherapie Leonardus. Wij kijken graag met je mee. 

Ook wanneer je niet verzekerd bent voor sportfysiotherapie, kun je terecht bij een sportfysiotherapeut. In dit geval hanteren wij een praktijktarief. Klik hier voor meer informatie.

Dit ligt aan je hulpvraag. Sommige mensen zijn alleen op zoek naar trainingstips of -adviezen en hebben maar 1 of enkele behandelingen nodig.  In andere gevallen wordt een sporter langdurig begeleid in een sportrevalidatieprogramma.

Gespecialiseerde therapeuten

DSC_9227

Bram Habraken

Manueel Therapeut (MSc)
Hilde-van-den-Broek_v2

Hilde van den Broek

Master Manueel therapeut (MSc) en Bewegingswetenschapper (MSc)
Frank-Baggen_v2

Frank Baggen

Manueel therapeut (MSc) en Mulligan therapeut
gijs

Gijs Beesems

Manueel Therapeut (MSc)