Motorische achterstand

Wat valt op bij een kind met een motorische achterstand?

Hoe een motorische achterstand zich uit is afhankelijk van de leeftijd. Bij jonge kinderen valt het meestal op dat ze zich langzamer ontwikkelen, doordat het kindje bijvoorbeeld laat gaat rollen, kruipen of lopen. Bij de oudere kinderen komt een motorische achterstand vaker tot uiting tijdens de gymlessen en het sporten. Dit zijn de kinderen die vaak wat onhandiger zijn en minder goed meekomen tijdens de gymlessen.

Wat te doen bij een motorische achterstand?

Aangezien het van belang is dat kinderen goed ontwikkelen en plezier beleven aan het bewegen is het van belang om wat aan een motorische achterstand te doen. Het is goed om dan extra met je kind te gaan oefen, met behulp van oefeningen die op het juiste niveau zijn afgestemd. Door gericht te oefenen kunnen de motorische vaardigheden verbeteren en kan uw kind weer beter mee komen met leeftijdsgenootjes.

Wanneer naar een kinderfysiotherapeut bij een motorische achterstand?

Bij de jongere kinderen is het vaak het consultatiebureau die het aangeeft als een kind te langzaam ontwikkeld. De kinderfysiotherapeut kan dan helpen om de ontwikkeling te stimuleren.

Bij de ouderen kinderen valt het vaak op school op dat de kinderen minder goed meekomen in de gymlessen. Ouders krijgen dan vaak vanuit school het advies om contact op te nemen met de kinderfysiotherapeut.

Wat kan een kinderfysiotherapeut doen bij een motorische achterstand?

Een kinderfysiotherapeut kan testen of er ook echt sprake is van een motorische achterstand bij uw kind. Als uit de testen blijkt dat er sprake is van een motorische achterstand kan er gericht geoefend worden op de vaardigheden waar uw kind moeite mee heeft. Door hier gericht op te gaan oefenen kan uw kind zich verder ontwikkelen en weer meer plezier gaan ervaren in het bewegen.

Weet je niet waar je moet beginnen? Bel even met Fysiotherapie Leonardus. Wij denken graag met je mee.

Start vandaag nog met je herstel

Onze fysio- en ergotherapeuten helpen je snel je klachten te verminderen. Dus waar wacht je nog op?

Fysiotherapie in Helmond