Mulligan Therapie – Mobilisation with Movement

Het doel van het Mulligan Concept is om snel en pijnvrij de functie van zowel gewrichten als de wervelkolom terug te winnen.

Mulligan Therapie wordt gebruikt door therapeuten die gespecialiseerd zijn in de zorg van patiënten met musculoskeletale pijn. Therapeuten getraind in het Mulligan Concept helpen mensen bij het verbeteren van gewrichtsfuncties en behandelen op deze manier beperkingen in bewegen en de pijn die hierbij optreedt. In het Mulligan Concept wordt gebruik gemaakt van pijnvrije behandeltechnieken gericht op het herpositioneren (opzoeken van een normale gewrichtsstand) van een slecht functionerend gewricht.

Wanneer

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan Mulligan Therapie uitkomst bieden. De effecten van Mulligan Therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; pijn neemt af en bewegen gaat gemakkelijker.

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan Mulligan Therapie uitkomst bieden. De effecten van Mulligan Therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; pijn neemt af en bewegen gaat gemakkelijker.
Voorbeelden van klachten die een Mulligan therapeut kan behandelen:

  • Pijn zonder duidelijke bron van ontsteking
  • Acute klachten bij blessures
  • Verlies van beweeglijkheid als gevolg van artritis
  • Hoofdpijn en duizeligheid als gevolg van nekklachten
  • Kaakklachten
  • Elleboogklachten (bijvoorbeeld een tenniselleboog)
  • Verlies van pijnvrije beweeglijkheid na een (kijk)operatie

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

Werkwijze

Na een eerste screening bestaat je eerste afspraak uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de Mulligan therapeut vragen over je klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan en wanneer ze toenemen of verminderen.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de Mulligan therapeut je houding en bewegingen beoordeelt en je gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van je klachten zitten. Samen met de patiënt beslist de Mulligan therapeut of Mulligan Therapie zinvol is. Is dat het geval, dan bespreekt de Mulligan therapeut met de patiënt een aanpak voor de verdere behandeling. Zo heb je dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.

Maak direct zelf een afspraak

Onze fysio- en ergotherapeuten helpen je snel je klachten te verminderen. Dus waar wacht je nog op?

Fysiotherapie in Helmond

Gespecialiseerd therapeut

Frank-Baggen_v2

Frank Baggen

Manueel therapeut (MSc) en Mulligan therapeut